Parteneriatul Estic, impulsionat de catre Parlamentul European

de | mart. 20, 2015 | Caucaz, R. Moldova, Știri, Ucraina, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Presedintele PE, Martin Schulz, a declarat, joi, la Consiliul European, ca viitorul summit al Parteneriatului Estic de la Riga va fi „un eveniment-cheie” si la aceasta reuniune ar trebui sa se avanseze punerea in aplicare a acordurilor de asociere cu Ucraina, Georgia si Republica Moldova. „La summit ar trebui sa avanseze punerea in aplicare a […]

eastern partnershipPresedintele PE, Martin Schulz, a declarat, joi, la Consiliul European, ca viitorul summit al Parteneriatului Estic de la Riga va fi „un eveniment-cheie” si la aceasta reuniune ar trebui sa se avanseze punerea in aplicare a acordurilor de asociere cu Ucraina, Georgia si Republica Moldova. „La summit ar trebui sa avanseze punerea in aplicare a acordurilor de asociere cu Ucraina, Georgia si Republica Moldova. Ne asteptam ca parlamentele nationale ale statelor membre UE sa finalizeze ratificarea pana atunci. Dorim sa oferim oportunitati profunde de cooperare cu UE acelor tari care au realizat progrese in procesul de reforma. Aceasta include finalizarea celei de-a doua etape a liberalizarii regimului de vize si mai multa asistenta macrofinanciara substantiala”, a mai spus Schulz. Oficialul european a mentionat ca Parlamentul European considera ca politica noastra UE privind Parteneriatul Estic trebuie sa se ridice la provocarile in domeniu si sa devina mai concentrata, mai eficienta, mai diferentiata si mai bine orientata pe rezultate concrete. El a adaugat ca o multime din aceste lucruri depind si de cei trei parteneri ai Uniunii Europene, care vor trebui sa elimine coruptia si elementele oligarhice si sa consolideze statul de drept.

Pe de alta parte, Consiliul European a decis vineri au decis sa prelungeasca pana la finele anului in curs sanctiunile economice impuse Rusiei. „Consiliul European a decis ca durata sanctiunilor economice sa fie strict legata de implementarea totala a acordului de la Minsk, de mentionat ca asta inseamna pana la finalul anului 2015. Consiliul European este pregatit sa ia masuri suplimentare daca acestea se vor impune”, a spus Donald Tusk, presedintele Consiliului European.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *