Parteneriatul Estic, chemat la raport

, , , , ,
 

Uniunea Europeana sprijina statele Parteneriatului Estic

Uniunea Europeana sprijina statele Parteneriatului Estic

Adunarea parlamentara a programului “Parteneriatul Estic“ (EURONEST) va fi condusa de europarlamentarul bulgar, Cristian Vighenin, relateaza surse diplomatice de la Sofia, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Sursele citate au mai declarat ca prima sedinta a EURONEST va avea loc in perioada 23-24 martie 2010 la Bruxelles. In cadrul intelegerilor preliminare s-a decis ca Adunarea Parlamentara a „Parteneriatului Estic” sa fie formata din 120 de deputati, dintre care 60 de parlamentari vor reprezenta tarile membre ale Uniunii Europene, iar 60 vor reprezenta Parlamentele nationale din Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, Belarus si Azerbaidjan.
Reamintim ca „Parteneriatul Estic” este o initiativa polonezo-suedeza, lansata in cadrul politicii de vecinatate, indreptata spre aprofundarea relatiilor dintre UE si unele state post-sovietice. Programul european „Parteneriatul Estic” este prevazut pentru sase tari-vecine ale Uniunii Europene: Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Ucraina si Belarusi. Summit-ul de constituire al “Parteneriatului estic“ a avut loc la 7 mai 2009 la Praga, liderii statelor UE aproband un buget de aproximativ 600 de milioane de euro pentru perioada 2009-2013.
Conform surselor diplomatice, citate anterior de agentia de presa KARADENIZ PRESS, exista putine sanse ca vreuna din tarile „Parteneriatului Estic” sa fie inclusa in viitorul previzibil printre statele candidate la aderarea la UE.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.