Parlamentul Italiei baga Republica Moldova in UE

, , ,
 

Premierul Republicii Moldova Vlad Filat spera sa obtina sprijinul statelor UE

Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, mizeaza pe sprijinul principalelor state ale UE in procesul de integrare europeana

„Moldova aparţine Uniunii Europene şi aveţi dreptul să deveniţi membru al UE”, a declarat vice-preşedintele Camerei Deputaţilor de la Roma, Rocco Buttiglione, care a menţionat că Italia este dispusă să ajute Moldova în plan economic, social, cultural, relateaza serviciul de presa al Guvernului de la Chisinau, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „Sigur, trebuie să îndepliniţi anumite condiţii şi noi apreciem eforturile pe care le depuneţi în acest sens”, a mai spus oficialul italian în cadrul întrevederii cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat.
Potrivit lui Buttiglione, drumul ales de Republica Moldova nu este unul uşor şi va necesita multă muncă, dar acesta trebuie continuat prin implementarea reformelor. Vice-preşedintele Camerei Deputaţilor (camera inferioara a Parlamentului italian) a mai precizat că simpatia Italiei pentru Republica Moldova este în continuă creştere. Astfel, acesta a optat pentru intensificarea relaţiilor comerciale între cele două state, menţionînd că va îndemna oamenii de afaceri italieni să investească în Republica Moldova.
La rîndul său, premierul a menţionat că Republica Moldova îşi doreşte să devină membră a UE şi munceşte în acest sens, traversînd o perioadă intensă de democratizare, agenda de reforme fiind una plină de evenimente. Potrivit unui comunicat al serviciului de presa al Guvernului, la întrevedere a participat şi Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Stefano de Leo.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *