Papa Francisc debarcă în Balcani

, ,
 
Liderul-Bisericii-Romano-Catolice-Papa-Francisc-debarca-in-Balcani

Liderul-Bisericii-Romano-Catolice-Papa-Francisc-debarca-in-Balcani

Papa Francisc va face o vizită oficială în Bulgaria şi în Macedonia în 5 și 7 mai anul viitor, au anunţat reprezentanții Vaticanului, citați de mass-media regională, preluată de agenția de presă KARADENIZ PRESS. Tot în luna mai 2019, Papa ar fi urmat să vină și în România, dar vizita a fost amânată datorită programului președinției românești a Consiliului UE. În data de 30 noiembrie, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, declara că vizita Papei Francisc în România, planificată să aibă loc în mai 2019, a fost amânată din cauza summit-ului de la Sibiu din 9 mai. Vizita ar putea avea totuși loc, dar cel mai probabil undeva în lunile iulie – septembrie, potrivit Știri de Cluj.
”Acceptând invitaţia înaltelor autorităţi şi ale Bisericii Catolice, sanctitatea sa papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria între 5 şi 7 mai (…) şi în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, la 7 mai”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke.
Vizita în Bulgaria și Macedonia, două ţări majoritar ortodoxe, este a patra călătorie apostolică internațională anunțată oficial pentru prima parte a anului viitor.
La sfârșitul lunii ianuarie 2019, Papa va merge în Panama, pentru Ziua mondială a tineretului (23-27 ianuarie), în perioada 3-5 februarie se va afla în Emiratele Arabe Unite, iar în 30-31 martie Papa Francisc va merge în Maroc.
Prima vizită a unui Papă în România, o ţară majoritar creştin-ortodoxă, a avut loc în 1999, când Papa Ioan Paul al II-lea s-a întâlnit la la Bucureşti, între 7 şi 9 mai, cu Patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist. (M.B.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *