Panetta, neincrezator in lovituri asupra Iranului

, , ,
 

iran-nuclearŞeful Pentagonului Leon Panetta a declarat vineri că nu există garanţii că eventuale atacuri aeriene împotriva Iranului, vizând programul său nuclear, îşi vor atinge ţintele, subliniind că anumite obiective sunt ‘dificil de atins’. Secretarul american al apărării şi-a exprimat în mai multe rânduri îndoiala în ceea priveşte eventuale atacuri aeriene împotriva Iranului. Potrivit AFP, pentru prima dată, vineri, Leon Panetta, care s-a adresat în cursul unei reuniuni organizate de un centru de reflexie la Washington, a părut să sugereze că instalaţiile nucleare subterane ale Iranului ar putea să reziste la astfel de atacuri.
Săptămâna trecută, ministrul iranian al apărării, generalul Ahmad Vahidi, a ameninţat că va lansa 150.000 de rachete asupra Israelului dacă această ţară va ataca teritoriul iranian, transmite Agerpres. ‘Iranul nu este Irakul sau Afganistanul. Dacă americanii fac greşeala de a ataca Iranul, le vom arăta noi ce înseamnă o astfel de luptă’, a afirmat ministrul iranian, vorbind în faţa a 50.000 de voluntari ai armatei în localitatea iraniană Bushehr, unde se află şi o centrală nucleară. ‘Israelul trebuie pedepsit pentru ceea ce a făcut musulmanilor în Palestina şi Liban’, a adăugat el.
Un comandant al Gardienilor Revoluţiei a declarat că ţara sa va ataca elementele scutului american antirachetă din Turcia, în cazul în care SUA sau Israelul pornesc o operaţiune militară împotriva Iranului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *