OTSC anexeaza „informaţional” Serbia

, , , , ,
 

OTSC debarca in Serbia

OTSC debarca in Serbia

Organizatia Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC) planifică să îşi sporească activitatea de promovare a informaţiei despre activitatea OTSC în ţările Europei de Est, în special în Serbia, a declarat secretarul generala al OTSC, Nicolai Burdiuja, citat de agentia de presa KARADENIZ-PRESS. În cadrul recentei întâlnirii dintre secretarul general al OTSC, Nicolai Burdiuja, cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale „Diaspora sârbă din Eurasia”, Daragan Stanojevic, s-a discutat despre deschiderea unei filiale a „Institutului OTSC” la Belgrad, pentru „informarea oportună, obiectivă şi veridică a populaţiei Serbiei despre acţiunile întreprinse de OTSC pentru crearea sistemului de securitate colectivă”.
Secretarul generala al OTSC a remarcat că, „în Europa de Est populaţia nu este suficient informată despre lucrul făcut în lupta contra terorismului, extremismului şi traficului de droguri. Şi de acest lucru se folosesc activ anumite structuri internaţionale, încercând să demonstreze capacităţile lor „unice”, se mai arata în comunicatul OTSC.
Reamintim ca din OTSC fac parte fostele republici sovietice Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Rusia şi Uzbekistan.

Vostok-2010 fara Serbia

Anterior, autoritatile militare ruse au invitat Serbia sa participe la exercitiile strategice Vostok 2010, care au debutat la sfarsitul lunii iunie 2010. Un reprezentant al Ministerului rus al apararii a confirmat participarea cu nave militare din Flota Nordului, Flota Pacificului, Flota Marii Negre si a Balticei. La exercitiile strategice au mai participat crucisatorul nuclear Piotr Veliki din Flota Nordului si crucisatorul Moskva, din Flota Marii Negre.
Pe lânga antrenamentele comune ale militarilor din Flota Marii Negre si a Balticei cu colegii din Flota Pacificului de la baza Kurk, militarii din serviciul infrastructura au realizat exercitii de reconstructie drumuri, a precizat purtatorul de cuvânt Serghei Dorojkin. „Sunt exercitii care vor trebui sa dovedeasca eficienta noii organizari a fortelor de infrastructura si sa extinda atributiile acestora”, a spus ofiterul citat de ITAR-TASS.
Anterior, un reprezentant al Statului Major general al fortelor ruse a declarat ca exercitiile din 29 iunie -8 iulie sunt un test pentru reducerea districtelor militare de la sase la patru si formarea de comandamente operative si strategice.
Fortele ruse vor mai participa la un numar insemnat de exercitii pentru structurile de comanda si exercitii tactice in 2010, a anuntat reprezentantul Statului Major, precizând ca doar fortele de rachete strategice vor efectua 100 de exercitii pâna la sfârsitul anului. Si grupul Ivanovo, al fortelor aeropurtate, va participa, in octombrie, la un exercitiu tactic cu forte ale Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC, componenta militara a CSI, care include forte din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kirgizstan si Tadjikistan). De asemenea, fortele navale ruse vor participa la sase exercitii internationale in a doua parte a anului, potrivit Statului Major general de la Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *