Orașul Baikonur a rămas fără alimente

, , , ,
 
Cosmodromul Baikonur, afectat de catastrofa

Cosmodromul Baikonur, afectat de catastrofa

Locuitorii orașului kazah Baikonur au rămas fără pâine și alte produse alimentare, relateaza postul local de televiziune, „Sedimoi Kanal”, care a mai precizat ca în oraș sunt închise toate magazinele alimentare și nu circulă transportul public. Deși autoritățile nu explică motivul acestei situații, locuitorii orașului consideră că, cauza este prăbușirea rachetei rusești „Proton-M”, care a fost lansată de pe cosmodromul Baikonur in data de 2 iulie 2013. „Totul este închis. Nu mai avem pâine. Cât va continua situația dată? Locuim în frică. Cum ceva este lansat, ne temem. Va zbura, sau va exploda din nou?”, a declarat unul din locuitorii orașului pentru televiziune.
Reamintim ca racheta „Proton-M” cu trei sateliți „Glonass-M”, a deviat la cateva secunde de la start de la traiectoria inițială și a căzut la 2,5 km distanță de la platoul 81, de pe care a fost lansată.

Apocalipsa spatiala

Nu au fost inregistrate victime umane, dar locutorii regiunii Kîzîlordin au fost rugați să nu părăsească casele, din cauza posibilelor scurgeri în atmosferă a componentelor toxice de la combustibilul pentru rachete și de la oxidant. Puțin mai târziu, Ministerul Mediului din Kazahstan a declarat că concentrația de substanțe otrăvitoare în regiunea prăbușirii rachetei „Proton” a rămas în limitele normale.
Totuși, majoritatea locuitorilor satului Toretam, care este situat în imediata apropiere a cosmodromului, nu vor sa riste să iasă afară și, imediat dupa accident, mulți au acuzat o inrautatire a starii de sanatate, la spitalul local fiind confirmata o crestere a fluxului de pacienți hipertonici și astmatici.
Autoritățile locale din Baikonur s-au limitat la un comunicat sec in care infirmă lipsă produselor alimentare din oraș. „Orașul Baikonur activează în regim normal: funcționează întreprinderile, instituțiile, grădinițele, restaurantele, magazinele și piețele”, se arata în comunicatul serviciului de relații cu publicul al primării locale. Conform funcționarilor locali, transportul urban funcționează în regim normal, iar în spitalele locale nu a fost înregistrată creșterea numărului pacienților.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *