Opozantii rusi au ajuns sa ceara azil politic in Ucraina

, , ,
 

O ziaristă şi un militant al mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie au cerut azil politic în Ucraina de teama de a nu fi arestaţi în cadrul anchetei privind o manifestaţie din cursul lunii mai care a degenerat în violenţe, au anunţat luni mass-media ruse.
„Trebuie să procedăm la mai multe serii de consultări cu serviciul pentru imigrări din Ucraina şi la un examen medical”, a declarat ziarista Jenni Kurpen. Jurnalista rusă îl evocă şi pe prietenul său Aleksei Deviatkin, militant al mişcării neînregistrate în Rusia. „Indiferent de rezultat, vom continua această procedură pentru a avea dreptul, în caz de refuz, de a cere transferul nostru într-o altă ţară „, a explicat Jenni Kurpen.
Potrivit presei ruse, cei doi au părăsit Rusia în luna iunie de teamă că vor fi arestaţi în cadrul anchetei privind manifestaţia organizată de opoziţie la 6 mai, înaintea învestirii preşedintelui Vladimir Putin. Poliţia a interpelat sute de persoane, inclusiv lideri ai opoziţiei, în legătură cu violenţele de la 6 mai. Cel puţin zece persoane au fost inculpate pentru „tulburarea ordinii publice”, „apeluri la tulburarea ordinii publice” sau pentru „recurgereea la forţă împotriva persoanelor reprezentând autoritatea publică”. Un alt membru al aceleiaşi mişcări, Aleksander Dolmatov, a cerut în iunie azil politic în Olanda. Săptămâna trecută, blogerul rus Maksim Efimov, vizat de o anchetă penală pentru vina de a fi criticat Biserica Rusă, a cerut azil politic în Estonia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *