Opera spaniola, non-grata în Azerbaidjan

, , , , ,
 
Montseratt Caballé, non-grata la Baku

Montseratt Caballé, non-grata la Baku

Interpreta spaniolă de operă, Montseratt Caballé, a fost declarată persoană non-grata în Azerbaidjan, relateaza surse diplomatice azere, citate de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform explicațiilor ambasadei azere din Spania, această decizie a fost luată din motiv că interpretă a vizitat Nagorno – Karabah, care este considerat de autoritatile de la Baku teritoriu azer ocupat de Armenia. „Noi am expediat o notă de protest părții spaniole în care am explicat situația creată și am cerut explicații legate de vizita de către Montseratt Caballé a teritoriilor azere ocupate. În notă noi am indicat că, Caballé nu va putea obține viză azeră, de oarece a devenit persoană non-grata”, au declarat oficialii ambasadei.
Sursele citate au mai specificat că impresarii interpretei au fost preîntâmpinați în prealabil, imediat după ce s-a aflat despre planurile sale de a vizita Nagorno Karabahul, și au fost anunțați că vizitarea „teritoriilor ocupate ale Azerbaidjanului fără acordul Baku este ilegală”.

Concert cu nabadai

În răspunsul catre ambasada azera, reprezentanții interpretei au dat asigurări că interpreta nu se va duce în teritoriile disputate. Totusi, Montseratt Caballé a vizitat Nagorno Karabah in data de 4 iunie 2013, ajungând acolo din capitala Republicii Armenia, Erevan. În timpul vizitei, aceasta s-a întâlnit cu membrii conducerii regiunii secesioniste, inclusiv liderul Bako Saakian. De asemenea a vizitat atracțiile locale: catedrala Șușa,catedrala Ghazanchetsots și complexul monahal Noravank. Potrivit informatiilor din mass-media armeana, interpreta va susține un concert la Erevan in data de 9 iunie 2013.
În ajunul vizitei, reprezentantul ministerului de externe din Azerbaidjan, Elman Abdullaev, comentând vizita Montserattei Caballé, a declarat că asemenea vizite dăunează grav procesului pașnic de rezolvare a conflictului din Nagorno-Karabah.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *