ONU acuză încălcări ale drepturilor omului în Crimeea, în special în rândul tătarilor de către ruși

, , , ,
 

Tătari din Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2013

Biroul Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului (OHCHR) a documentat un număr mare de cazuri privind încălcarea drepturilor omului de către Rusia în peninsula Crimeea, cele mai multe fiind cele care îi afectează pe tătari.  Șefa misiunii de monitorizare a drepturilor omului Fiona Frazer a făcut astfel de precizări în cadrul unei prezentări a celui de-al 20-lea raport pe această speță ce acoperă perioada 16 august – 15 noiembrie 2017.

Federația Rusă, ca putere ocupantă, a continuat să impusă propria legislație în peninsulă, încâlcând legea internațională umanitară. Mai mult, maniera în care cadrul legal a fost impus ridică îngrijorări din punct de vedere ale drepturilor omului, cu cazuri documentate de arestări și reținere, torturi și rele tratamente, precum și restricții asupra libertăților de a avea întâlniri și asupra libertății de expresie. Aceste violări ale drepturilor omului sunt aplicate în special tătarilor crimeeni”, a declarat Frazer, citată de Ukrinform.

Ea a mai adăugat că numai în această perioadă, 49 de tătari are fost arestați și reținuți pentru proteste pașnice pe care le-au organizat în Crimeea. Alte 10 persoane au fost reținute sub acuzația că ar face parte din organizații teroriste sau extremiste, iar alte 9 persoane din rândul tătarilor au fost reținute pentru că au arătat solidaritate și acțiuni de monitorizare a autorităților ruse din peninsulă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *