Olivia Steer, antisemitism de COVID?

,
 

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel reacționează după ce Olivia Steer, unul dintre cei mai vehemenți antivacciniști din România, s-a întrebat, pe Facebook, “dacă evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități”.

“De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania”, au scris pe Facebook reprezentanții Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel.

Ei au publicat o captură a mesajului Oliviei Steer: “Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”.

Cines este Olivia?

Olivia Steer s-a născut pe 30 decembrie 1975, la Oradea. Încă din perioada liceului a prezentat știri la un post de televiziune din orașul natal. Apoi a intrat la Facultatea de Drept. A scris la un cotidian orădean o rubrica numită „Rumegușul limbilor de lemn”, despre erori de exprimare în media. După puțin timp a devenit corespondent pentru „Evenimentul zilei”, scrie biografii.famouswhy.ro.

A scris la săptămânalul „Bihoreanul” și a susținut o pagină de reportaje, sub titlul „Povestirile Oliviei”. În paralel era corespondent local pentru „Știrile PRO TV International”.

Carieră publică

Olivia Steer a fost coprezentatoare a emisiunii „Dansez pentru tine”, alături de Ștefan Bănică Jr. După nașterea primului copil, David, a revenit la televiziune cu emisiunea „Business Magazin”. A urmat o nouă experiență ca mama, un alt fiu, Luca și emisiunea „Doamne de poveste” de la Acasă Tv.

De câțiva ani, realizatoare tv a atras atenția publicului cu stilul de viață pe care îl adoptă. Ea este o vegetariană convinsă, ca și soțul său, Andi Moisescu, încurajându-i pe cei care îi vizitează site-ul oficial și care îi citesc postările de pe Facebook, să renunțe la obiceiurile culinare nesănătoase și sa se focalizeze asupra unui regim bio.

Oricine intră pe pagina oficială de Facebook a Oliviei Steer, urmărită de zeci mii de fani, poate constata că vedeta este împotriva medicinei tradiționale, care, în opinia ei, nu face altceva decât să îmbolnavească și mai mult oamenii pe termen lung.

Olivia Steer a stârnit cele mai multe reacții când a declarat că este împotriva tuturor vaccinurilor. „Nu cred în ele pentru că toate vaccinurile au în compoziţia lor mercur şi aluminiu, o combinaţie fatală, care de cele mai multe ori dă probleme de sănătate copiilor, iar în cazurile mai grave autism. Mă ţin departe de ele”, a spus Olivia Steer, în cadrul unei emisiuni televizate, în 2014.

Stop Olivia Steer

Situația a luat amploare când câțiva studenti la Medicină au pus bazele unei paginii de Facebook, „Stop Olivia Steer”, care „atacă” orice opinie neavizată a Oliviei Steer. „Vrem informații reale! Vrem păreri avizate! Vrem oprirea sfaturilor medicale din partea unei persoane fără pregătire de specialitate! Ignoranța ucide”, au scris cei care au creat pagina de Facebook.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a scris anterior despre Olivia Steer într-o postare pe Facebook, după ce aceasta a fost prezentă la o emisiune televizată.

Celebrul scriitor a afirmat că se gândește cu „teribilă tristete” la activista antivaccin Olivia Steer care „a avut ghinionul să întâlnească, în setea ei de adevăr, o cauză nedemnă de o ființă ca ea”. (K.P.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *