Oleg Smirnov, un nou dosar penal

, ,
 

Oleg Smirnov - lenta.ruAutorităţile ruse au deschis o nouă anchetă penală împotriva fiului liderului transnistrean Oleg Smirnov, inculpat anterior pentru delapidare de fonduri publice, pe care-l acuză de delapidarea unei companii private, a anunţat vineri parchetul rus.
“Detectivii au descoprit că Oleg Smirnov a transferat la sfârşitul lui decembrie 2008, pe când era director general la Torginvest, suma de peste 180 de milioane de ruble (peste 4,2 milioane de euro), pe care a delapidat-o din conturile Torginvest prin facturi false şi a depus-o în contul său deschis la BusinessInvestBank din Tiraspol”, a declarat Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului rus de Investigaţii, relatează Mediafax. Moscova intenţionează să îl dea în urmărire internaţională prin Interpol, în urma deschiderii acestui nou dosar penal.
Omul de afaceri Oleg Smirnov, fiul cel mic al lui Igor Smirnov, este inculpat între-un alt caz de corupţie, în care este suspectat că a delapidat fonduri publice în valoare de 160 de milioane de ruble (peste 3,7 milioane de euro) împreună cu Oleg Brizitki, vicepreşedintele băncii din Tiraspol.
Anterior, Marina Smirnova, soţia lui Oleg Smirnov, a fost citată de procuratura rusă să depună mărturie cu privire la infracţiuni comise împotriva Rusiei. De asemenea, procurorii au depus la Ministerul rus de Interne setul de acte necesar pentru “aducerea forţată” a lui Oleg Smirnov şi a complicelui său Oleg Brizitki din Cipru, dar şi în vederea stabilirii locului unde se află Marina Smirnova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *