Oleg Efrim, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane

, , ,
 

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 3-6 septembrie, la Palatul Parlamentului şi la sediul MAE, Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, la care secretarul general OSCE, Lamberto Zannier, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Grigol Vashadze şi ministrul Justiţiei din Republica Moldova, Oleg Efrim, vor fi invitaţi de onoare.
Potrivit sursei citate, reuniunea desfăşurată sub tematica “Diplomaţia Română după 150 de ani-viziune şi perspective 2020”, oferă cadrul realizării unui bilanţ al activităţii Ministerului Afacerilor Externe, analizării provocărilor cărora România trebuie să le facă faţă în viitor, precum şi stabilirii principalelor direcţii de acţiune în activitatea diplomatică pe termen scurt şi mediu. “Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române este un eveniment cu tradiţie al MAE, iar anul acesta are o însemnătate deosebită datorită marcării a 150 de ani de la înfiinţarea ministerului. Aniversarea punerii bazelor diplomaţiei moderne reprezintă un bun prilej de reflecţie asupra virtuţilor unirii forţelor pentru a servi interesul naţional şi pentru a promova o imagine credibilă şi coerentă a României faţă de partenerii externi”, a declarat ministrul de Externe, Titus Corlăţean.
Pe perioada celor două zile ale RADR, diplomaţii români vor participa şi la o serie de sesiuni de lucru pe teme de actualitate, precum diplomaţia economică  – fiind organizată inclusiv o întâlnire de lucru cu oamenii de afaceri – priorităţile strategice europene, vecinătatea estică, mize şi proiecţii de securitate, relaţiile cu statele din Asia-Pacific, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, comunicarea şi diplomaţia publică sau asistenţa pentru românii din străinătate şi servicii consulare. În marja RADR 2012 va avea loc, la Ateneul Român, şi un concert de gală dedicat aniversării a 150 de ani de diplomaţie românească, susţinut de orchestra Filarmonicii “George Enescu” dirijată de Horia Andreescu, cu participarea corului “Madrigal”, dirijat de Voicu Popescu.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *