Oameni de afaceri turci, interesati de piata Republicii Moldova

, , ,
 

Moldova TurciaCamera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a organizat vineri o întâlnire de afaceri între oameni de afaceri autohtoni şi reprezentanţi ai unor companii din oraşul Gebze, Turcia.
Vladimir Didilica, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie, a subliniat că “obiectivul acestei manifestări rezidă în consolidarea relaţiilor comercial-economice bilaterale, prezentarea oportunităţilor investiţionale ale Republicii Moldova, promovarea produselor şi serviciilor întreprinderilor autohtone pe piaţa Turciei şi crearea noilor platforme de cooperare eficientă între reprezentanţii business-ului din cele două ţări”.
La rândul său, Mustafa Y.Sekin, Secretar general al Camerei de Comerţ din oraşul Gebze, a menţionat că relaţiile comercial-economice dintre Turcia şi Moldova se dezvoltă foarte bine în ultimii ani şi că schimbul de experienţă dintre reprezentanţii companiilor, prezenţi vineri la întrevedere, va contribui la extinderea cooperării între cele două ţări, transmite Moldpres. “Acest eveniment este foarte oportun şi binevenit pentru iniţierea şi dezvoltarea unor proiecte comune cu parteneri din Republica Moldova”, a mai subliniat sursa citată şi a exprimat încrederea că întrevederile bilaterale între businessmenii turci şi moldoveni vor fi pe măsura aşteptărilor şi vor contribui la realizarea obiectivelor pe care şi le-au propus oamenii de afaceri.
Turcia a fost şi s-a menţinut pe parcursul ultimilor ani în top-ul partenerilor comerciali ai Republicii Moldova. Agenţii economici prezenţi la această întrevedere de afaceri sunt interesaţi de iniţierea relaţiilor de colaborare în domeniile: agroindustrial, creşterea animalelor, construcţii, fabricarea mobilei, industria prelucrătoare etc.
Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, Turcia se află printre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova. Astfel, în ianuarie-noiembrie 2011, volumul exportului de mărfuri moldoveneşti pe piaţa turcă a fost estimat la 65,4 milioane de dolari SUA şi s-a majorat cu 13,2 la sută, comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2010. În acelaşi timp, importul produselor din Turcia pe piaţa Republicii Moldova a constituit 327,5 milioane de dolari SUA şi a fost în creştere cu 83 la sută, faţă de 11 luni ale anului 2010.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *