O treime din deputați au semnat proiectul de lege privind modificarea Constituției și trecerea la sintagma de „limba română”

, , , ,
 

Un număr de 34 de deputați  din Parlamentul Republicii Moldova au semnat, joi, o inițiativă legislativă care prevede modificarea articolului 13 din Constituție, mai precis înlocuirea sintagmei de „limbă moldovenească” cu limba română. „Am colectat semnăturile necesare pentru ca să purcedem la modificarea articolului 13 din Constituție. Astăzi, fracțiunea PLDM va expedia proiectul Curții Constituționale spre avizare. Sperăm că în viitorul apropiat, prin votul tuturor deputaților, vom modifica acest articol din Constituție și vom reveni la adevărul istoric”, a declarat liderul fracțiunii PLDM din Parlament și inițiatorul acestui proiect de lege, Tudor Deliu. Cei 34 de semnatari ai acestui proiect de lege sunt cei de la PLDM, PL, PPEM și o serie de deputați de la PD.

Săptămâna trecută, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că Limba română este limba oficială în Republica Moldova și, într-un anumit context, autoritățile vor reveni la modificarea Constituției în ceea ce privește limba de stat.

„Limba română este limba oficială a Republicii Moldova, este și decizia Curții Constituționale. Însă inițiativa la care ne referim noi se referă strict la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și se referă complet la alt subiect și alte decizii a Curții Constituționale… Consider că, într-un anumit context, va fi nevoie și de modificarea articolului 13 (Limba de stat – n.r.)”, a menționat el.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *