O nava sub pavilionul R.Moldova se indreapta spre Gaza

, , ,
 

israeli navy

Marina israeliana monitorizeaza o nava sub pavilionul Republicii Moldova care transporta ajutoare destinate Gaza, pentru a se asigura ca aceasta nu va incerca sa ancoreze in teritoriile controlate de Hamas. Nava Amalthea a plecat din Grecia sambata, transmite Unimedia.

Youssef Sawani, directorul executiv al Fundatiei Gaddafi, a precizat ca vaporul Amalthea se afla in apropierea insulei Creta. Sawani a spus ca nu este vorba despre un act de provocare fata de Israel si ca organizatorii vor doar ca nava sa ajunga in Gaza pentru a furniza cele 2.000 de tone de ajutoare.
Intr-o scrisoare oficiala, adresata Organizatiei Natiunilor Unite, Israelul a cerut oprirea vasului care se indreapta spre Gaza, in incercarea de a forta blocada instituita asupra zonei controlata de gruparea radicala islamista Hamas, transmite Radio Romania Actualitati.

Israelul reaminteste ca exista alte mijloace pentru a trimite ajutoare umanitare in zona Gaza, dupa efectuarea controalelor de securitate, pentru a se evita transferul de arme si materiale cu destinatie militara.
De data aceasta, transportul este finantat de o organizatie condusa de fiul liderului libian Muammar al-Gaddafi, iar vasul, sub pavilionul Republicii Moldova, transporta ajutoare umanitare, cat si militanti, pornind din portul grecesc Lavrio.
Ministrul israelian de externe, Avigdor Lieberman, a discutat cu omologii sai din Republica Moldova si Grecia pentru ca vasul sa fie indreptat spre portul El-Arish din Egipt. Israelul considera ca intentia acestui transport este provocatoare cu atat mai mult dupa ce Ierusalimul a luat masuri substantiale pentru relaxarea blocadei asupra Fasiei Gaza

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *