Noul ambasador roman, primit oficial la Chisinau

, , , ,
 

MAE roman contribuie la dezghetarea relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti

MAE roman contribuie la dezghetarea relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti

Viceprim-ministrul Iurie Leancă, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova, a primit copiile scrisorilor de acreditare ale ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, relateaza serviciul de presa al MAEIE, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform sursei citate, în cadrul discuţiei, interlocutorii au apreciat înalt dialogul politic dintre ţările noastre. „Suntem într-o relaţie bilaterală activă”, a subliniat Ministrul Iurie Leancă cu referire la ascensiunea raporturilor moldo-române.
Şeful diplomaţiei moldoveneşti a  relevat eficienţa vizitei delegaţiei moldoveneşti la Bruxelles şi a evocat, în context, contribuţia  României  la buna desfăşurarea  Conferinţei Donatorilor din 24 martie. Totodata, marţi, 30 martie 2010, preşedintele interimar Mihai Ghimpu va primi scrisorile de acreditare din partea diplomatului român şi va avea o întrevedere cu acesta.
Reamintim ca postul de ambasador al României în Republica Moldova este vacant din aprilie 2009. Fostul ambasador al României la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost declarat, la 8 aprilie 2009, persona non grata de preşedintele moldovean de la acea vreme Vladimir Voronin şi a avut la dispoziţie 24 de ore pentru a părăsi Republica Moldova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *