Noi violente in Daghestan: 2 morti

, , ,
 

Un poliţist rus şi un presupus rebel au fost ucişi sâmbătă în cursul unei confruntări în Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliţiei.
Schimbul de focuri a avut loc la graniţa dintre raioanele Sergokalin şi Kaiakent din estul Daghestanului, a precizat sursa amintită. Potrivit informaţiilor preliminare, rebelul ucis era un cetăţean turc, a adăugat sursa citata de persa rusă.
După primul război din Cecenia (1994-1996) dintre forţele federale ruse şi separatişti, rebeliunea s-a islamizat treptat şi s-a extins tot mai mult dincolo de frontierele acestei mici republici pentru a se transforma, la mijlocul anilor 2000, într-o mişcare islamistă armată activă în tot Caucazul de Nord, dar mai ales în Daghestan.
Atentatele, exploziile şi atacurile armate ce vizează responsabili ai forţelor de ordine au loc aproape zilnic. Astfel, la 3 mai, 13 persoane au fost ucise şi peste o sută rănite într-un dublu atentat comis la periferia oraşului Mahacikala, capitala Daghestanului. A fost vorba despre atentatul cel mai sângeros comis anul acesta în regiune.
Prima explozie s-a produs în jurul orei locale 22.30, în apropierea unei secţii de poliţie din Mahacikala, capitala Daghestanului. O maşină a explodat în momentul în care poliţiştii au încercat să o oprească pentru un control. Conform unei surse din cadrul poliţiei, un dispozitiv explozibil a fost activat de către un kamikaze aflat la volanul maşinii.
Această explozie a provocat un incendiu în toată împrejurimea secţiei de poliţie, mai mulţi pompieri şi angajaţi ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă fiind trimişi la faţa locului. A doua explozie s-a produs în apropierea aceleiaşi secţii de poliţie la puţin timp după sosirea echipelor care se ocupau de stingerea incendiului. Aproximativ 20 de maşini au fost avariate de explozie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *