Nikolic vrea in UE, dar nu renunta la Kosovo

, , ,
 

Noul preşedinte al Serbiei, Tomislav Nikolic, a declarat joi că doreşte ca ţara sa să se integreze în Uniunea Europeană fără a renunţa la Kosovo.
„Vreau o Serbie membră a Uniunii Europene şi care nu va renunţa niciodată la integritatea sa teritorială, la Kosovoul său”, a declarat Tomislav Nikolic, un naţionalist odată opus unei apropieri a ţării sale de UE. Nikolic, un pro-rus fervent care şi-a efectuat prima vizită în străinătate la Moscova, chiar dacă nu oficială, imediat după câştigarea alegerilor, şi-a elaborat viziunea în materie de politică externă.
„Vreau o Serbie diferită, în sfârşit unită în lupta pentru o viaţă mai bună, o Serbie eliberată de frica zilei de mâine, o casă cu două uşi, una spre Est, cealaltă spre Vest”, a declarat noul preşedinte, referindu-se la UE şi Rusia. „Serbia este devorată de o criză generalizată, viaţa cetăţenilor săi este dovada acestui lucru”, a afirmat Nikolic, pe un ton neutru. „Cauzele acestei crize sunt privatizările greşite, corupţia, criminalitatea (…), care au drept consecinţă un sentiment generalizat de nesiguranţă şi de lipsă de încredere în instituţiile” statului, a continuat acesta.
„Perspectivele de viitor sunt pesimiste, media au fost plasate sub controlul şi proprietatea elitelor politice”, a acuzat noul preşedinte sârb, înainte de a aborda situaţia din justiţie. „Chiar şi reforma sistemului judiciar a fost pusă în aplicare conform intereselor partidelor, având drept consecinţă prăbuşirea dreptului şi justiţiei” în Serbia, a mai declarat Tomislav Nikolic.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *