Nicolae Timofti vine la Bucuresti

de | apr. 30, 2012 | R. Moldova, România, Știri, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua pe 3 mai 2012 o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui român, Traian Băsescu.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va efectua pe 3 mai 2012 o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui român, Traian Băsescu.
Nicolae Timofti va avea întrevederi la Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Chişinău. Din componenţa delegaţiei Republicii Moldova vor mai face parte ministrul justiţiei, Oleg Efrim, ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Marcel Raducan, ministrul adjunct al afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Popov, şi ministrul adjunct al economiei, Octavian Calmâc.
Aceasta va fi a doua vizită a lui Nicolae Timofti peste hotare, de când a fost ales preşedinte al Republicii Moldova la 16 martie, după cea efectuată la Bruxelles în perioada 26-27 aprilie. Nicolae Timofti a declarat, la scurt timp după alegerea sa în funcţia de preşedinte, că pledează pentru relaţii strânse cu România. “Sunt convins că relaţiile cu România trebuie să fie cele mai apropiate şi cele mai strânse, fiindcă la rădăcina relaţiilor noastre stau o istorie aparte, o cultură comună, avem multe în comun”, a declarat Nicolae Timofti.
Cea de-a treia vizită oficială a lui Nicolae Timofti peste hotare va fi la Moscova, la mijlocul lunii mai, unde va participa la un summit al şefilor de stat din cadrul Comunităţii Statelor Independente.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *