Negocieri tripartite UE-ruso-ucrainene in Belarus

de | aug. 19, 2014 | Federatia Rusa, Info Militar, Știri, Ucraina, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Liderii Uniunii Europene, Ucrainei si Rusiei se vor intalni la 26 august la Minsk pentru a discuta despre securitate energetica si conflictul din estul Ucrainei, a anuntat marti presedintele ucrainean Petro Porosenko, citat de Reuters. ‘La reuniunea la nivel inalt vor fi abordate probleme legate de punerea in aplicare a Acordului de asociere dintre Ucraina […]

petro-porosenkoLiderii Uniunii Europene, Ucrainei si Rusiei se vor intalni la 26 august la Minsk pentru a discuta despre securitate energetica si conflictul din estul Ucrainei, a anuntat marti presedintele ucrainean Petro Porosenko, citat de Reuters. ‘La reuniunea la nivel inalt vor fi abordate probleme legate de punerea in aplicare a Acordului de asociere dintre Ucraina si Uniunea Europeana, securitatea energetica si stabilizarea situatiei din Donbas’, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul presedintiei ucrainene. La intalnire vor participa si liderii din Kazahstan si Belarus, care fac parte din Uniunea vamala, alaturi de Rusia, se mentioneaza in comunicat. Kremlinul a anuntat la randul sau ca presedintele rus Vladimir Putin se va intalni cu liderii UE si Ucrainei martea viitoare in capitala Republicii Belarus, intalnire la care vor fi prezenti si liderii din Belarus si Kazahstan.

Demnitarii prezenti ‘vor discuta despre relatiile dintre Ucraina si Uniunea Vamala si vor fi si o serie de reuniuni bilaterale’, a precizat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters. Pe de alta parte, Moscova si Comitetul International de Cruce Rosie (CICR) sunt hotarate sa rezolve orice probleme ramase si sa inceapa sa livreze ajutor umanitar in estul Ucrainei ravasit de razboi cat mai curand posibil, a anuntat marti MAE rus. In contextul inrautatirii situatiei umanitare din regiunile din estul Ucrainei, Rusia a propus Consiliului de Securitate al ONU la inceputul lui august sa trimita o misiune internationala umanitara in regiunile cu probleme pentru a livra ajutor umanitar rusesc sub auspiciile CICR.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *