Negocieri pe marginea acordurilor de asociere Uniunea Europeană – Georgia şi Republica Moldova

, , ,
 

Uniunea Europeana sprijina statele Parteneriatului Estic

Uniunea Europeana sprijina statele Parteneriatului Estic

Uniunea Europeană va anunţa în această săptămână lansarea negocierilor în vederea încheierii acordurilor de asociere cu Republica Moldova şi Georgia, a declarat ministrul polonez de externe, Radoslaw Sikorski, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Celor 27, pentru ediţia poloneză a săptămânalului Newsweek şi preluată de Agerpres.

Cu ocazia summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc joi şi vineri la Varşovia, ‘vom anunţa deschiderea negocierilor, bine pregătite deja, asupra acordurilor de asociere ale Uniunii Europene cu Republica Moldova şi Georgia’, a declarat şeful diplomaţiei poloneze.

‘Aceste state trebuie să înţeleagă că actualul climat nu este favorabil extinderii UE, dar aceasta nu înseamnă că totul a fost oprit şi că acest timp a fost pierdut’, a subliniat Sikorski.

Pe de altă parte, el a confirmat că Varşovia doreşte în continuare finalizarea negocierilor cu Ucraina până la 31 decembrie, în timpul mandatului polonez. ‘Ceea ce ne interesează este încheierea negocierilor privind acordul de asociere cu Ucrainapână la sfârşitul anului’, a declarat Radek Sikorski.

Lansat în mai 2009 la Praga, Parteneriatul Estic îşi propune aducerea mai aproape a celor şase state partenere (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina) de Uniunea Europeană, promovarea stabilităţii, bunei guvernări şi dezvoltării economice în regiune.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *