Nave militare NATO, într-o vizită amicală, la Odesa

, , , , ,
 
Fregata spaniola, Blas de Lezo, in vizita la Odessa

Fregata spaniola, Blas de Lezo, in vizita la Odessa

Două fregate ale Grupului Maritim Permanent al NATO 2 (SNMG2), “Blas de Lezo”, din Spania, şi “Salihreis”, din Turcia, au sosit în portul din Odesa într-o vizită amicală, informează serviciul de presa al Ministerului ucrainean al Apărării, citat de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Pe parcursul vizitei amicale de trei zile la Odesa, marinarii străini vor avea o serie de întrevederi cu mai mulţi oficiali ucraineni, cu care vor discuta despre cooperarea dintre NATO şi Ucraina în domeniul maritim, precum şi despre organizarea unor schimburi de experienţă între cele două părţi.
De asemenea, marinarii spanioli de pe vasul Blas de Lezo vor depune coroane de flori la monumentul amiralului de origine spaniolă José de Ribas, care se află la Odesa. Amiralul spaniol, aflat în serviciul militar rus, a fost primul guvernator al oraşului-port.
Reamintim ca principala bază a marinei militare ucrainene se află în orașul Sevastopol, din peninsula Crimeea, unitati militare navale stationand, la Odesa, Oceakov, Nikolaev și Feodosia.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *