NATO sustine ca nu pregateste interventii in Siria sau Iran

, , , ,
 

Stavridis si MakarovAlianţa Nord-Atlantică nu are în vedere nicio intervenţie militară în Siria sau în Iran, a dat asigurări, marţi, la Berlin, comandantul forţelor NATO în Europa, ca răspuns la recentele acuzaţii formulate de Rusia.
„În ce priveşte Siria, pot să vă spun că, din punctul de vedere al NATO, nu există nicio planificare, nu efectuăm niciun studiu detaliat, doar supraveghem situaţia”, a declarat presei amiralul american James Stavridis, comandantul forţelor Alianţei în Europa. „Mi se pare că, înainte ca NATO să aibă în vedere o intervenţie, ar trebui mai întâi o acţiune din partea Naţiunilor Unite şi a Ligii Arabe”, a explicat el.
„Nu văd nimic care să se mişte în acest sens, deci pentru moment rolul NATO este pur şi simplu de a supraveghea ce se întâmplă la graniţele sale”, a adăugat el. Referitor la Iran, Stavridis a subliniat că NATO nu este „deloc concentrată asupra unei potenţiale operaţiuni militare” în această ţară.
Anterior în cursul lunii, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, a amintit despre informaţii potrivit cărora membrii NATO au intenţia „de a transforma amestecul lor actual în treburile siriene în intervenţie militară directă”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *