NATO exclude o intervenţie militară în Siria

, ,
 

Liderul sirian Bashar al-Assad ameninta comunitatea internationala cu "zeci de Afganistanuri"

Liderul sirian Bashar al-Assad ameninta comunitatea internationala cu "zeci de Afganistanuri"

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rassmussen, a declarat că o intervenţie militară a Alianţei în Siria este total exclusă, relateaza mass-media internationala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. “Nu se pune problema. Nu avem nicio intenţie de a interveni în Siria”, a spus Rasmussen.
Anterior, preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a avertizat puterile occidentale să nu intervină în Siria, afirmând că ar putea cauza un “cutremur” şi ar putea inflama tot Orientul Mijlociu. În declaraţiile făcute pentru ziarul britanic “Sunday Telegraph”, preşedintele Bashar al-Assad a spus că o intervenţie a forţelor occidentale ar putea transforma Siria “într-un alt Afganistan”. Potrivit corespondentului BBC din Liban, sunt semne că preşedintele Assad resimte o presiune crescută atât din interiorul ţării, cât şi din exterior. Protestatarii antiguvernamentali au solicitat o interdicţie aeriană cu supraveghere internaţională în Siria. Potrivit protestatarilor, 21 de civili au fost ucişi iar tancurile guvernamentale au bombardat un cartier istoric din oraşul Homs. Reprezentanţii guvernului sirian au declarat că 20 de soldaşi au fost ucişi în oraşul Homs iar 10 membri ai forţelor de securitate şi-au pierdut viaţa într-o ambuscadă în provincia Idlib. De la începutul lunii martie au murit mai mult de 3000 de persoane în urma protestelor din Siria.

Zeci de Afganistanuri

În cadrul interviului acordat ziarului Sunday Telegraph, Bashar al-Assad a afirmat că “Siria este acum un nod în această regiune. Este o linie tectonică şi, dacă te joci cu pământul, poţi provoca un cutremur”, a spus el. “Orice problemă în Siria va incendia întreaga regiune. Dacă planul este de divizare a Siriei, acesta va diviza întreaga regiune”, a declarat preşedintele sirian, adăugând: “Vreţi să vedeţi alt Afganistan sau zeci de Afganistanuri?”. Bashar al-Assad a descris revolta drept “o luptă între islamism şi pan-arabism”, afirmând că “luptă împotriva Frăţiei Musulmane din anii 1950 şi lupta continuă”. Membrii Ligii Arabe au transmis vineri “un mesaj urgent” pentru guvernul sirian, denunţând “uciderea civililor” care iau parte la proteste.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *