NATO, amenintata de Rusia

, , ,
 

rogozinRusia va construi un sistem aerospaţial de apărare eficient pentru a contra ameninţările balistice ale NATO, a asigurat duminică vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin, numit recent în funcţia de vicepremier pentru a superviza industria apărării din Federaţia Rusă, a scris pe contul său de Twitter că, la Munchen, conferinţa internaţională consacrată securităţii nu a reuşit să ajungă la un compromis cu privire la crearea unui sistem european de apărare antirachetă, scrie presa rusă.
NATO va continua să „dezvolte un sistem de apărare antirachetă pentru că simţim o responsabilitate puternică faţă de protejarea eficientă a populaţiilor noastre în faţa ameninţării rachetelor”, a explicat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen, citat de Dmitri Rogozin.
„Ei bine, în ceea ce ne priveşte, şi noi simţim o responsabilitate de a ne apăra poporul de ameninţarea rachetelor voastre şi ne vom crea o apărare aerospaţială eficientă”, a scris Rogozin, care a fost ambasadorul Rusiei pe lângă NATO înainte de a deveni vicepremier, pe contul său de pe reţeaua de socializare.
Rusia şi NATO au căzut de acord să coopereze asupra unui aşa-numit scut antirachetă european în timpul Consiliului NATO-Rusia desfăşurat la Lisabona în 2010. NATO insistă ca cele două sisteme să fie independente şi să schimbe informaţii, în timp ce Rusia este adepta unui sistem comun cu interoperabilitate deplină, notează presa de la Moscova.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *