Naftogaz, interesată de discuții cu Rusia pentru tranzitarea gazelor rusești pe teritoriul ucrainean

, , , ,
 

Compania național de petrol și gaze a Ucrainei – Naftogaz – dorește să transporte gaz rusesc spre Europa după 2020, a declarat directorului de Dezvoltare a Afacerilor din Naftogaz, Iuri Vitrenko. „Da, (compania Naftogaz -n.r.) este interesată de asta, a declarat Vitrenko după participarea la un seminar intitulat „Naftogaz și viitorul sectorului energetic al Ucrainei”, în cadrul Consiliului Atlantic a SUA ce a avut loc în Washington. „În prezent, planificăm discuții, doar că nu reușim să convenim și locul”, a declarat oficialul ucrainean, citat de TASS.

Discuțiile vor avea loc într-un viitorul apropiat, a mai spus el, în contextul deciziei Curții de Arbitraj de la Stockholm, care a sugerat părților să încerce să ajungă la un consens pe o serie de principii definite de această decizie.
Din 2020, Ukraine va trebui să reînnoiască contractul de tranzitare a gazelor rusești pe teritoriul său, au amintit experții americani la seminar. „Dacă nu cădeți de acord cu Gazprom și dacă companiile europene nu cumpără gaz de pe piața Rusiei și comandă serviciile sistemului de tranzit ucrainean, în această situație, natural, noi nu ne așteptăm la o cerere pentru tranzitarea gazelor a teritoriului ucrainean”, a declarat Vitrenko.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *