Nadia Savcenko, candidat la prezidențialele din 2019

, , , ,
 
Ucraina, confruntată cu un nou an electoral

Ucraina, confruntată cu un nou an electoral

Controversata Nadia Savcenko, considerată mult timp erou al Ucrainei, arestată ulterior pentru planificarea unei lovituri de stat, este gata să să candideze la președinție, a declarat sora acesteia Vera Savcenko, pentru glavkom.ua, citată de mass-media internațională.
”Pentru ea este o chestiune de principiu. Dacă își va depune candidatura la alegerile prezidențiale, apoi, speră și la o anumită imunitate”, a mai declarat Vera Savcenko, care și-a anunțat intenția de a participa activ la campanie.
Nadia Savcenko, arestată și plasată în detenție provizorie de Tribunalul raionului “Şevcenko” din Kiev, își va forma o echipă pentru a se încadra în cursa prezidențială.
”Fondurile necesare pentru campania electorală a candidaturii sorei mele vor fi colectate prin intermediul ”Platformei civico-politice” N.Savcenko”, a mai declarat Vera Sacvenko. Pentru colectarea de fonduri, partidul politic urmează să deschidă un cont bancar. În prezent sunt implicată într-o procedură de reînregistrare a ”platformei politice”, urmând să fiu numită președinte al forței politice în locul Nadiei – din unele motive ”tehnice”, pentru a avea posibilitatea să semnez documentele oficiale și să deschidem contul bancar”, a mai declarat sursa citată.

Nadia Savcenko, acuzată că pregătea o lovitură de stat la Kiev, dar și de relații ilegale cu separatiștii din Donbass, nu este considerată una dintre favoritele scrutinului din martie 2019, principalii candidați fiind actualul președinte Poroșenko și Iulia Timoșenko, liderul Batkivștina. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *