Mossad acuza Iranul si Hezbollahul ca au pregatit atentate antiisraeliene in peste 20 de state

, ,
 

Serviciile secrete israeliene au acuzat duminică Iranul şi Hezbollahul că au pregătit în ultimii doi ani atentate antiisraeliene în “peste 20 de state”,precizează un comunicat emis de biroul primului ministru Benjamin Netanyahu.
Aceste informaţii au fost prezentate de şefii Mossad-ului şi al Shin Beth la consiliul săptămânal de miniştri, unde au prezentat activitatea antiteroristă a instituţiilor pe care le conduc în contextul atentatului de pe 18 iulie de la Burgas, soldat cu moartea a cinci turişti israelieni. În comunicat se mai afirmă că premierul israelian a precizat la respectiva reuniune că “este foarte important să se poată dovedi lumii întregi că Iranul şi Hezbollahul se află la originea valului de atentate de pe toate continentele”.
Până în prezent Israelul a acuzat Iranul şi Hezbollahul că sunt responsabile pentru atentatele care au vizat obiective israeliene în Georgia, India şi Thailanda în luna februarie. În luna martie, Azerbaidjanul a anunţat că a dejucat atentate pe care Teheranul le pregătea împotriva ambasadelor SUA şi Israelului de la Baku şi a arestat 22 de persoane bănuite că au fost recrutate şi antrenate de Iran.
Pe data de 2 iulie, doi iranieni au fost arestaţi în Kenya având asupra lor explozivi. Tot luna aceasta un libanez a fost arestat în Cipru, fiind bănuit că ar fi pregătit un atentat împotriva unor ţinte israeliene din această ţară. Israelul a acuzat Iranul că a comandat atentatul de la Burgas de pe 18 iulie şi Hezbollahul că a executat acest atac. Iranul şi Hezbollahul au dezminţit acuzaţiile.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *