Moscova vrea sa reabiliteze juridic victimele masacrului de la Katyn

, ,
 

Katyn-1940Moscova caută modalităţi pentru reabilitarea juridică a victimelor masacrului de la Katyn, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Radoslaw Sikorski, care efectuează o vizită la Moscova.
“În ceea ce priveşte reabilitarea, din punct de vedere politic noi considerăm că aceasta s-a petrecut deja. Au existat mai multe declaraţii relevante în acest sens din partea înaltei conduceri a Rusiei. Duma de Stat  a adoptat de asemenea documente în această privinţă”, a afirmat Lavrov, indicând că, în prezent, se pune problema reabilitării juridice a victimelor masacrului de la Katyn.
El a adăugat că actualul cadrul legislativ din Rusia face dificilă luarea unei decizii, dând asigurări Varşoviei că Moscova caută în continuare modalităţi de a găsi formulări corespunzătoare în această privinţă.
Masacrul de la Katyn rămâne încă o sursă de tensiune în relaţiile ruso-poloneze. În aprilie 1940, poliţia politică a lui Stalin a executat circa 22.000 de militari polonezi, capturaţi după invazia de la 17 septembrie, dând vina ulterior pe Germania nazistă. Abia la sfârşitul anilor 90, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a recunoscut că URSS se face responsabilă de acest masacru.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *