Moscova si Tiraspolul ataca simultan MAE roman

de | nov. 11, 2012 | Federatia Rusa, R. Moldova, România, Știri, UE, Uncategorized @ro | 0 comentarii

Moscova nu are de gand sa tina cont de parerea Romaniei cu privire la deschiderea Consulatului rus in Transnistria, potrivit Reprezentantului special al presedintiei ruse pentru aceasta regiune, Dimitri Rogozin. „Iar pe voi, romanii, nici nu avem de gand sa va intrebam (cu privire la deschiderea Consulatului rus in regiunea transnistreana – n.r.). Aceasta este […]

Moscova nu are de gand sa tina cont de parerea Romaniei cu privire la deschiderea Consulatului rus in Transnistria, potrivit Reprezentantului special al presedintiei ruse pentru aceasta regiune, Dimitri Rogozin. „Iar pe voi, romanii, nici nu avem de gand sa va intrebam (cu privire la deschiderea Consulatului rus in regiunea transnistreana – n.r.). Aceasta este o problema bilaterala a relatiilor ruso-moldovenesti”, a scris Rogozin, pe pagina sa de Facebook. Afirmatia vine ca replica pentru ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, cel care a facut o serie de afirmatii pe acest subiect. „Nu exista niciun stat care sa fii recunoscut independenta republicii separatiste transnistrene. In concluzie, nici Rusia nu are de ce sa-si deschida un consulat in zona”, a precizat Corlatean, la Digi 24. Seful diplomatiei romane a tinut sa precizeze ca asteapta reactia autoritatilor de peste Prut legate de acest subiect. Dimitri Rogozin a mentionat, la sfarsitul lunii octombrie, ca va insista asupra deschiderii unui consulat rus la Tiraspol.

Tiraspolul, in oglinda

In paralel, pretinsa sefa a deplomatiei de peste Nistru, Nina Stanski, a avut o reactie similara in acelasi mediu virtual pe care care liderii rusofoni transmit din ce in ce mai multe mesaje. Ștanski a comentat și declaratia ministrului roman de Externe, Titus Corlatean, care a spus ca Rusia nu are de ce sa deschida un consulat la Tiraspol. „Se pare ca Ministerul roman de Externe se indoiește in capacitatile Moldovei de a intretine de sine statator relatii internationale”, a comentat Ștanski. Rogozin a declarat recent ca autoritatile Republicii Moldova refuza deschiderea celor doua consulate ale Federatiei Ruse in Transnistria, deoarece considera ca ar fi o recunoastere de facto a independentei acestei regiuni.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *