Moscova deschide frontiera terestra cu Georgia

, , ,
 
Federatia Rusa redeschide frontiera terestra cu Georgia

Federatia Rusa redeschide frontiera terestra cu Georgia

Georgia si Federatia Rusa isi vor redeschide maine frontiera terestra, inchisa in ultimii trei ani, semnal firav al unei deblocari a relatiilor bilaterale, inghetate in urma razboiului din august 2008, relateaza mass-media locala, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Conform unsor surse diplomatice europene, un acord in acest sens a fost incheiat intre cele doua tari cu medierea Elvetiei, in data de 24 decembrie 2009.
Punctul de frontiera Verhni Lars din Rusia si Kazbegui din Georgia se va redeschide la ora locala 06.00, la 1 martie. Moscova a inchis punctul de frontiera Verhni Lars in 2006, o decizie considerata “politica” de autoritatile georgiene, intr-un context tensionat, in timp ce Tbilisi incerca sa se apropie de Occident si in special de NATO. Federatia Rusa acuza periodic Georgia de sustinere a rezistentei musulmane din Caucaz.
Acesta este singurul punct de trecere al frontierei dintre cele doua state care nu se afla in regiunile separatiste geogiene Osetia de Sud si Abhazia aflate in centrul conflictului din august 2008, dintre Rusia si Georgia, in urma caruia Moscova le-a recunoscut independenta.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *