Moscova desanteaza diplomati la Tiraspol

, , , , , ,
 

Ambasadorul rus Farit Muhametşin

Rusia a suplimentat numarul diplomatilor trimisi la post la Tiraspol, transmite agentia de presa nr2.ru, preluata de Unimedia.info. „Moscova a majorat numarul angajatilor consulari cu patru membri, pentru a imbunatati calitatea serviciilor consulare prestate cetatenilor rusi care locuiesc in regiunea transnistreana”, scrie sursa citata. Anuntul a fost facut de Ambasadorul Federatiei Ruse in Republica Moldova, Farit Muhametşi , in cadrul unei intrevederi cu pretinsul ministru transnistrean de externe, Nina Stanski, „in a doua jumatate a anului trecut am incercat sa imbunatatim activitatea departamentului consular astfel incât aceasta sa devina mai deschis si fara cozi. Credem ca in luna februarie vom finaliza reparatiile in cladirea care a fost alocata de liderul rmn, Evgheni sevciuk,” a declarat Muhamedşin. In noiembrie anul trecut reprezentantul preşedintelui Federatiei Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, intr-un interviu pentru postul de televiziune TV PMR a declarat ca Rusia „intreprinde toate actiunile ca populatia din Transnistria sa simta ca, de facto, se construieste baza pentru lucrul consular”. Totodata oficialul rus a promis majorarea pâna la 10 a angajatilor consulari, si ca doua cladiri preconizate pentru activitati diplomatice vor fi reparate.

2 raspunsuri
  1. tatiana
    tatiana says:

    Sa intelegem ca Mimistru de Extene a Rusie este sigur de faptul ca Guvernul Republicii Moldova, va permite paina la urma deschiderea unui consulat la Tiraspol.

    Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Rusia a suplimentat numărul diplomatilor trimiși la post la Tiraspol, informează Agenția de știri și analize a Mării Negre, Karadeniz-Press. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *