Misiunea de pace ONU în Donbas pe agenda convorbirii Putin-Poroșenko. Kiev-ul cere eliberarea prizonierilor din Donbass și Rusia

, , , , ,
 
Liderul de la Kiev, Petro Poroshenko, vrea relansarea negocierilor pentru Donbass

Liderul de la Kiev, Petro Poroshenko, vrea relansarea negocierilor pentru Donbass

Președintele Ucrainei, Petro Poroşenko, în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, a cerut eliberarea tuturor deținuților politici ucraineni, anunţă serviciul de presă al Administrației Prezidențiale de la Kiev, citat de KARADENIZ PRESS. „Șeful statului ucrainean a cerut eliberarea ostaticilor ucraineni deținuţi în închisorile ruseşti și cele de pe  teritoriile ocupate.  De asemenea, preşedintele  a subliniat importanța  facilitării accesului Ombudsman-ului pentru drepturile omului Liudmila Denisova la Oleg Senţov şi  alţi deţinuţi ucraineni”.

„Președintele a subliniat importanța intensificării muncii în formatul Normandia pentru a  coordona concepţia  deslocării  unei misiuni internaționale de menținere a păcii a ONU pe teritoriile ocupate din  Donbas,  ca un instrument important al implementării Acordurilor de la Minsk”, se spune în comunicatul  Administrației Prezidențiale de la Kiev

Reamintim că Parlamentul European a sprijinit rezoluția privind eliberarea imediată a lui Oleg Senţov și a altor prizonieri politici ucraineni,  aflaţi în detenţie în închisorile din Rusia și în Donbass.

 Liderul-rus-Vladimir-Putin-rămâne-neimpresionat-de-doleanțele-lui-Poroșenko


Liderul-rus-Vladimir-Putin-rămâne-neimpresionat-de-doleanțele-lui-Poroșenko

La rândul său, președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat îngrijorarea față de numărul tot mai mare de victime în rândul civililor, ca urmare a atacurilor frecvente în Donbas, informează serviciul de presă al Kremlinului. „Putin și-a exprimat exprimat îngrijorarea cu privire  la numărul mare de victime în rândul civililor din Donbas, ca urmare a unor atacuri din partea militarilor ucraineni”, se specifică în comunicatul administrației de la Kremlin, citat de KARADENIZ PRESS. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *