Ministrul Educatiei din Turcia, la Medgidia

, , ,
 

Omer Dincer la Medgidia (foto: replicaonline.ro)

Ministrul Educaţiei Naţionale din Republica Turcia, Omer Dincer, a efectuat, miercuri, o vizită oficială la Colegiul Naţional ”Kemal Ataturk” şi la Primăria Medgidia, înaintea participării sale, în următoarele două zile, la Conferinţa Miniştrilor Educaţiei din cadrul procesului Bologna care va avea loc la Bucureşti.
Primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a informat că la întâlnirea pe care a avut-o cu delegaţia turcă au fost scoase în evidenţă bunele relaţii dintre comunităţile turcă şi română şi numeroasele parteneriate dintre acestea. ”Integrarea României în Uniunea Europeană a privilegiat relaţiile pe care le avem cu statele membre, dar precizez că o relaţie specială avem cu Turcia. Suntem înfrăţiţi cu oraşul Yalova şi mai multe şcoli din Medgidia au dezvoltat parteneriate cu instituţii de învăţământ din Turcia”, a menţionat primarul Medgidiei.
La rândul său, ministrul Omer Dincer a apreciat deschiderea administraţiei locale la colaborări şi proiecte noi, explicându-i primarului Medgidiei că educaţia are un rol foarte important, de la aceasta pornind dezvoltarea unei localităţi şi implicarea investitorilor în afacerile şi activităţile locale. Ministrul Educaţiei Naţionale din Turcia a fost însoţit la Medgidia de ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Omur Solendil, şi de consulul general al Turciei la Constanţa, Fusun Aramaz.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *