Miniștrii de Externe din Armenia și Azerbaidjan vor avea o întâlnire la Paris

, , , , ,
 
OSCE vrea sa aduca pacea in Caucaz

OSCE vrea sa aduca pacea in Caucaz

O nouă întâlnire a miniștrilor de Externe din Azerbaidjan și Armenia, Elimar Mamediarov și Edward Nalbandyan, și a co-președinților Grupului OSCE de la Minsk privind reglementarea conflictului înghețat din Nagorno-Karabah va avea loc în luna iulie 2013, la Paris. „La întrevedere, miștrii vor discuta cu mediatorii (co-președinții Grupului OSCE de la Minsk) noi idei pentru regelementarea conflictului din Nagorno-Karabah”, relateaza presa azeră, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. Întâlnirea va avea loc în contextul pregătirilor pentru summit-ul președinților Azerbaidjanului și Armeniei.

Declaratie comuna

Reamintim ca sefii statelor din Rusia, SUA și Franța au adoptat, pe 18 iunie, o declarație comună în care au subliniat, în mod special, regretul din cauza lipsei de progers în negocieri. Semnatarii declarației s-au arătat încrezuți că „o continuă întârziere a înțelegerilor pentru reglementarea pașnică nu este salutată”. Documentul mai conține un apel către liderii Armeniei și Azerbaidjanului „să se concentreze asupra rezolvării problemelor, care încă rămân nesoluționate”.
Solicitate să comenteze declarația, ministerele de Externe de la Baku și Erevan au declarat că poziția lor coincide cu cea a mediatorilor din Grupul OSCE de la Minsk.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *