Minele mortii din Ucraina fac noi victime

, , , ,
 

Ucraina, insangerata de mostenirea industriala sovietica

Ucraina, insangerata de mostenirea industriala sovietica

Douazeci si sase de mineri au fost raniti intr-o explozie produsa azi la o mina din regiunea Lugansk (estul Ucrainei), un nou accident care are loc la mai putin de o saptamâna de la o dubla drama, in care au fost ucise 37 de persoane, au anuntat surse oficiale de la Ministerul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, citat de mass-media regionala. Accidentul s-a produs la ora locala 11.40 in Mina Krasnokutka, in care, la 100 de metri adâncime, a izbucnit o explozie de metan, precizeaza ministerul. În momentul in care s-a produs accidentul, in subteran de aflau 224 de persoane, dintre care 37 in sectorul afectat. “Potrivit primelor informatii, au fost raniti 26 de mineri, dintre care cinci au arsuri grave”, se arata in comunicat. Sursa citata a mai subliniat ca lucrul in mina nu a fost intrerupt.

Crima cu repetitie

Reamintim ca in data de 29 iulie 2011, 37 de mineri au fost ucisi, in doua accidente de mina, in bazinul de huila din estul Ucrainei, unde sunt concentrate cele mai multe mine din aceasta fosta republica sovietica. Minele ucrainene sunt, frecvent, teatrul unor accidente mortale, din cauza echipamentelor depasite si nerespectarii normelor de securitate.
La mina Suhodolskaia-Vostosnaia, aflata in regiunea Lugansk, salvatorii au recuperat 26 de trupuri neinsufletite ale minerilor aflati in subteran vineri dimineata, in momentul producerii unei explozii provocate de o acumulare de gaze. Deflagratia a avut loc in timp ce 28 de mineri lucrau intr-o galerie la 915 metri adancime, iar echipele de interventie au reusit sa recupereze si doi supravietuitori, care se afla insa in stare grava.
Cel de-al doilea accident s-a produs tot saptamana trecuta, intr-un put al minei Bajanova, aflata in orasul Makiivka din regiunea Donetk, unde echipele de salvare au recuperat 11 trupuri neinsufletite. Oficialii au refuzat sa comenteze cauzele acestei tragedii. Cele doua accidente miniere sunt cele mai grave inregistrate in estul Ucrainei dupa cel din 2007, cand o explozie a provocat moartea a peste 100 de mineri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *