Minele din Ucraina, un iad modern

, ,
 

Minerii ucraineni, victime sigure

Minerii ucraineni, victime sigure

Accidentele miniere de vineri din Ucraina s-au soldat cu 37 de morti, iar echipele de salvare au incheiat operatiunile de cautare, au anuntat oficialii Ministerului ucrainean pentru Situatii de Urgenta, citati de mass-media regionala. Autoritatile au decretat zi de doliu national duminica, iar drapelele au fost coborate in berna, in timp ce spectacolele si ceremoniile sportive au fost anulate.  Primele funeralii comune pentru victime se vor desfasura duminica dupa-amiaza, in prezenta premierului Mykola Azarov.
La mina Suhodolskaia-Vostosnaia, aflata in regiunea Lugansk, salvatorii au recuperat 26 de trupuri neinsufletite ale minerilor aflati in subteran vineri dimineata, in momentul producerii unei explozii provocate de o acumulare de gaze. Deflagratia a avut loc in timp ce 28 de mineri lucrau intr-o galerie la 915 metri adancime, iar echipele de interventie au reusit sa recupereze si doi supravietuitori, care se afla insa in stare grava.

Accident similar

Cel de-al doilea accident s-a produs tot vineri, intr-un put al minei Bajanova, aflata in orasul Makiivka din regiunea Donetk, unde echipele de salvare au recuperat 11 trupuri neinsufletite. Oficialii au refuzat sa comenteze cauzele acestei tragedii. Cele doua accidente miniere sunt cele mai grave inregistrate in estul Ucrainei dupa cel din 2007, cand o explozie a provocat moartea a peste 100 de mineri.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *