Militarii transnistreni și cei ruși desfășoară noi „manevre antiteroriste” peste Nistru

, , , ,
 

 

În ciuda protestelor repetate ale Chișinăului, soldații ruși cantonați în regiunea separatistă transnistreană au efectuat noi exerciții militare alături de cei transnistreni. Conform unui comunicat de presă al serviciului de presă al districtului militar vestic al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, scenariul exercițiului comun a constat în „combaterea unui atac terorist într-o zonă locuită de civili”.

Conform novostipmr.com, o atenție deosebită a fost acordată în acest exercițiu comportamentului psihologic al „teroriștilor”. La exerciții au participat 100 de militari și 15 unități de tehnică militară. „După ce au identificat o bombă artizanală, militarii au evacuat civilii și au blocat accesul în zona periculoasă, după care geniștii au dezamorsat explozibilul”, se precizează în comunicatul armatei ruse.

Acest tip de antrenamente a fost intensificat pe parcursul acestui an, se arată într-un studiu al IDIS Viitorul, care numără 48 de astfel de exerciții în 2016 și 32 de aplicații militare numai în primele cinci luni ale lui 2017.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *