Merkel, pe post de Mama Omida geopolitică pentru Kiev

de | nov. 24, 2018 | Știri, Ucraina, Ucraina, UE, UE | 0 comentarii

Deputatul ucrainean Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al grupului parlamentar al partidului „Blocul Petro Poroşenko-Solidarnist” din Rada Supremă a Ucrainei, susţine că, în timpul ultimei vizite la Kiev, cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit pentru prima dată despre un posibil termen pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, relatează mass-media regională, citată de KARADENIZ PRESS. „Doamna Merkel, în […]
Cancelarul german Angela Merkel, piesă grea în politica europeană
Cancelarul german Angela Merkel, folosită în scop electoral în politica din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel, folosită în scop electoral în politica din Ucraina

Deputatul ucrainean Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al grupului parlamentar al partidului „Blocul Petro Poroşenko-Solidarnist” din Rada Supremă a Ucrainei, susţine că, în timpul ultimei vizite la Kiev, cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit pentru prima dată despre un posibil termen pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, relatează mass-media regională, citată de KARADENIZ PRESS.
„Doamna Merkel, în timpul vizitei sale la Kiev, a vorbit pentru prima oară despre o perioadă aproximativă de 5-8 ani pe care țara noastră va trebui să o traverseze pentru a deveni membru cu drepturi depline al UE. Subliniez că este prima dată când acest lucru este asumat de către un politician de asemenea nivel” a afirmat deputatul Kononenko.
Anterior, președintele Petro Poroșenko, a declarat cu convingere că dosarul aderării depline a Ucrainei la Uniunea Europeană se rezolvă în câțiva ani. „Aceasta nu este o chestiune de decenii, ci de ani”, a spus Petro Poroșenko, implicat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 31 martie 2019. (N.G.)

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *