Merkel, pe post de Mama Omida geopolitică pentru Kiev

, , , ,
 
Cancelarul german Angela Merkel, folosită în scop electoral în politica din Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel, folosită în scop electoral în politica din Ucraina

Deputatul ucrainean Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al grupului parlamentar al partidului „Blocul Petro Poroşenko-Solidarnist” din Rada Supremă a Ucrainei, susţine că, în timpul ultimei vizite la Kiev, cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit pentru prima dată despre un posibil termen pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, relatează mass-media regională, citată de KARADENIZ PRESS.
„Doamna Merkel, în timpul vizitei sale la Kiev, a vorbit pentru prima oară despre o perioadă aproximativă de 5-8 ani pe care țara noastră va trebui să o traverseze pentru a deveni membru cu drepturi depline al UE. Subliniez că este prima dată când acest lucru este asumat de către un politician de asemenea nivel” a afirmat deputatul Kononenko.
Anterior, președintele Petro Poroșenko, a declarat cu convingere că dosarul aderării depline a Ucrainei la Uniunea Europeană se rezolvă în câțiva ani. „Aceasta nu este o chestiune de decenii, ci de ani”, a spus Petro Poroșenko, implicat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 31 martie 2019. (N.G.)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.