Merge in Ucraina: Nicolae Timofti isi tine promisiunea fata de Ianukovici

, , , , , ,
 

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu renunţă la vizita sa oficială în Ucraina, chiar dacă summit-ul şefilor de state din Europa Centrală şi de Est care trebuia să se desfăşoare la Yalta s-a anulat.
Timofti va pleca în viitorul apropiat la Kiev. „Summit-ul s-a amânat, dar preşedinţii din 4 state, incusiv R. Moldova, se vor întruni la Kiev. Ianukovici a fost cel de-al doilea preşedinte, după Băsescu care m-a felicitat după ce am fost ales preşedinte şi i-am promis vizita”, a precizat Timofti în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.
În cadrul emisiunii amintite, Timofti a mai declarat că este necesară adoptarea Legii Antidiscriminare. Toate ţările care au intrat în Uniunea Europeană, au adoptat această lege. Noi nu putem fi o excepţie, a declarat preşedintele Republicii Moldova. „Cred că deputaţii noştri sunt oameni înţelepţi care au să ajungă la un consens pe marginea acestui subiect şi această lege va fi aprobată în Parlament” a menţionat preşedintele. Potrivit şefului statului din stânga Prutului, această lege nu este o problemă atât de gravă. La baza acestor disensiuni şi dispute stau nişte  tradiţii, obiceiuri de care tot trebuie să ţinem cont, a mai declarat, Nicolae Timofti.
În ceea ce priveşte relaţiile cu Moscova acesta a afirmat că trebuie să rămână la fel de bune. “Noi trebuie să înţelegem că depindem de Rusia din punct de vedere energetic, iar relaţiile noastre cu această ţară au o istorie lungă. Nu trebuie să manifestăm răutate sau ură faţă de nici un popor”, a declarat preşedintele Republicii Moldova. Nicolae Timofti a mai spus că în vizita sa la Bucureşti, a discutat cu omologul său, Traian Băsescu despre gazoductul Ungheni – Iaşi. Potrivit lui, cu surse financiare europene, cei 28 de km de gazoduct pot elibera R Moldova de dependenţa energetică de Rusia. Acest scop poate fi realizat până la sfârşitul anului 2013, a specificat preşedintele Nicolae Timofti.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.