Medvedev: „Rusia nu poate ignora aderarea Ucrainei și Georgiei la NATO”

, , , , ,
 
Premierul rus, Dmitrii Medvedev, nu accepta integrarea euroatlantica a Ucrainei si Georgiei

Premierul rus, Dmitrii Medvedev, nu accepta integrarea euroatlantica a Ucrainei si Georgiei

Federaţia Rusă nu poate face abstracţie de posibila aderare a Ucrainei şi Georgiei la Alianţa Nord-Atlantică (NATO), a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat publicaţiei georgiene Rustavi, citata de agentia de presa KARADENIZ PRESS. „Rusia nu poate ignora aderarea Georgiei sau a Ucrainei sau a oricărui alt stat la NATO”, a spus Medvedev. Șeful executivului rus consideră că nici Georgia, nici Ucraina nu vor avea de câştigat din aderarea la Alianța Nord-Atlantică.
KARADENIZ-PRESS precizeaza că formațiunile de opoziție din legislativul de la Kiev au înregistrat un proiect de lege care prevede aderarea Ucrainei la NATO. Analiștii susțin că inițiativa opoziției are puține șanse să fie realizată, deoarece majoritatea parlamentară o deține Partidul Regiunilor care pledează pentru statutul de neutralitate al Ucrainei. Acestora li se mai alătură și Partidul Comunist, si o parte a deputatilor independenti.
În anul 2010, odată cu alegerea în funcția de șef de stat a lui Viktor Ianukovici, Ucraina a renunțat la cursul de aderare la Organizația Atlanticului de Nord, optând pentru statutul de neutralitate.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *