Medvedev, optimitist pentru revenirea economică a Rusiei în 2017

,
 

Premierul rus Dmitri Medevedev a delarat vineri că deficitul bugetar al Rusiei se va cifra undeva la 1,5 trilioane de ruble (crica 25,4 miliarde de dolari) în 2018. Vorbind despre cele mai importante ține ale bugetului pe 2018 la o întâlnire a guvernului de joi, el a declarat că „veniturile sunt planificate la 14,7 trilioane de ruble (249 de miliarde de dolari americani), cheltuielile la 16,2 de trilioane de ruble (274 de miliarde de dolari), iar deficitul undeva la 1,5 trilioane de ruble.

Potrivit declarațiilor lui Medvedev „ministrul de Finanțe trebuie să continue eforturile de a ținți reducerea deficitului bugetar”, din moment ce „deficitul de anul trecut a fost de 3 trilioane de ruble”.

Așteptăm trenduri pozitive față de finalul anului trecut și speram ca anul acesta să fie unul mai stabil. Așteptam ca PIB-ul să crească în 2017 cu 2%, potrivit calculelor făcute de Ministerul Dezvoltării Economice., acestea sunt previziuni precaute, dar evident să va fi totuși o creștere”, a declarat Medvedev, citat de Tass. El a mai afirmat că cererile de investiții și consum își vor reveni gradual și că venitul real va urca. „Se așteaptă ca inflația să nu depășească 4%, a adăugat premierul rus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *