Medvedev, optimist: „PIB-ul Rusiei ar putea depăși creșterea de 2% până la finalul lui 2017”

, ,
 

Premierul rus, Dmitri Medvedev

PIB-ul Rusiei poate depăși 2% până la finalul anului, a declarat premierul rus Dmitri Medvedev, la summitul de afaceri și investiții ASEAN, ce se desfășoară la Manila, în Filipine. Anul acesta avem o creștere de revenire. Așteptăm ca PIB-ul să depășească 2% până la finalul anului”, a declarat Medvedev.

El a mai spus că Rusia, și alte țări, este în căutarea de noi căi de adaptare la noile realități economice. Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost în stare să depășească economia național spre o anume extindere eliberându-se de dependența excesivă de exporturile de materii prime.

Am implementat măsuri anti-criză pentru sectoare cu potențial, mai precis sectorul bancar. Continuăm să menținem măsurile de spirjin, precum și să menținem pe linia de plutire rata de schimb valuatar și regimul inflației. Deficitul bugetar este strict sub control pentru a asigura un sistem bugetar echilibrat în condițiile unor prețuri relativ scăzut la petrol, care sunt foarte importante pentru economia noastră”, a mai adăugat el, citat de Tass. 

Guvernul rus lucrează la îmbunătățirea climatului de afaeri din țară. „Dezechilibrele structurale sunt eliminate. Sectoarele economiei care nu sunt legate de producția de gaz și petrol arată o dinamică bună.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *