Medvedev isi pune sperantele in misiunea lui Kofi Annan in Siria

, , ,
 

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a estimat că misiunea lui Kofi Annan este “poate ultima şansă” de a evita “un război civil prelungit în Siria”, dând asigurări că Rusia va acorda tot ajutorul posibil.
“Poate că aceasta este pentru Siria ultima şansă de a evita prelungirea unui sângeros război civil”, a declarat Dmitri Medvedev la întâlnirea cu emisarul special al ONU şi al Ligii arabe pentru Siria, aflat în vizită la Moscova. “Vom acorda tot ajutorul posibil”, a adăugat liderul de la Kremlin.
Dmitri Medvedev şi-a exprimat speranţa că activitatea lui Annan în Siria se va încheia cu un rezultat pozitiv şi a apreciat eforturile acestuia de mediere în reglementarea conflictului. “Contăm pe faptul că, la fel ca întotdeauna, vom putea să ne bazăm pe bunele sfaturi ale Rusiei”, a declarat, la rândul său, Kofi Annan.
“Cu ajutorul meu şi al unor însemnaţi mediatori, vom putea depune eforturile necesare pentru a încheia acest conflict dificil şi sângeros, pentru a asigura accesul ajutorului umanitar la cei care sunt în nevoie, astfel încât în această regiune să domnească pacea”, a mai spus Kofi Annan la întâlnirea cu Medvedev, care a avut loc pe aeroportul guvernamental Vnukovo-2 din Moscova. Aliată a Siriei din perioada sovietică şi furnizoare de armament pentru această ţară, Rusia a cerut Damascului la 19 martie să accepte “imediat” solicitarea Crucii Roşii Internaţionale privind un armistiţiu pe timp de zi.
Câteva zile mai devreme, Moscova l-a criticat pe preşedintele Bashar al-Assad în legătură cu “marile rămâneri în urmă” în aplicarea reformelor şi a avertizat Damascul în privinţa riscului escaladării crizei dacă regimul nu ţine cont de sfaturile Rusiei. Unii experţi ruşi consideră că Moscova încearcă să aplaneze divergenţele cu partenerii săi în problema siriană, dar atrag atenţia că interesele Rusiei în Siria sunt prea importante pentru a renunţa definitiv la Bashar al-Assad.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *