Medvedev, gata sa moara ca Saddam Hussein

, ,
 

Dmitry-MedvedevPreşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, afirmă că este pregătit să moară pentru idealurile sale, subliniind că ar putea candida din nou la preşedinţie în viitor. Însă, consideră că nu există premisele izbucnirii unei revoluţii în Rusia.
“Nu mi-ar plăcea ca evenimentele din ţara noastră să degenereze într-o revoluţie sau alt scenariu extrem”, a spus Medvedev într-un discurs rostit la Universitatea de Stat din Moscova. “Dar, sincer vorbind, nu văd premisele unui asemenea scenariu”, a explicat preşedintele.
Întrebat de un student dacă este pregătit să apară în faţa unei instanţe a poporului şi să moară la fel ca Saddam Hussein, Medvedev a declarat că nu se teme de nimic, transmite Mediafax. “Altfel, nu aş putea fi preşedinte. Dacă vreţi un răspuns clar, atunci da, aş fi pregătit să mor pentru idealurile mele. Nu doar pentru Constituţie, ci şi pentru idealuri precum familia, copiii şi aşa mai departe”.
Autorităţile ruse se confruntă cu o mişcare de constestare fără precedent de la alegerile legislative din 4 decembrie, câştigate cu un scor de aproape 50% din voturile exprimate de către partidul aflat la putere, Rusia Unită, dar marcate de fraude, potrivit opoziţiei şi observatorilor.
Dmitri Medvedev, care ar fi putut să se prezinte pentru un al doilea mandat în alegerile prezidenţiale de la 4 martie, a anunţat în septembrie că renunţă în favoarea premierului Vladimir Putin, preşedinte din 2000 şi până în 2008, care l-a propulsat la preşedinţie în 2008 deoarece nu a putut să exercite mai mult de două mandate consecutiv.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *