Medvedev, apostrofat pe Facebook

, ,
 

medvedev„Ruşine!” şi „Eşti patetic!” sunt comentariile cel mai des postate pe pagina de Facebook a lui Dmitri Medvedev, după ce preşedintele rus a încercat să poarte un dialog cu opozanţii săi pe reţeaua de socializare.
Într-un mesaj postat pe Facebook, Medvedev a încercat să răspundă ruşilor care au organizat, sâmbătă, un protest online pentru a denunţa suspiciunile că alegerile au fost fraudate în favoarea partidului de guvernământ Rusia Unită. „Nu sunt de acord nici cu sloganurile şi nici cu ceea ce spun protestatarii”, se poate citi în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Medvedev. „Cu toate acestea, am odonat verificarea tuturor proceselor-verbale de la secţiile de votare, cu privire la respectarea legislaţiei electorale”, se arată, în continuare, în mesaj.
Preşedintele rus a subliniat de asemenea că orice persoană are dreptul de a manifesta şi de a îşi exprima liber opinia. „Potrivit Constituţiei, cetăţenii Rusiei au dreptul de a se exprima şi de a se întruni liber.Oamenii au dreptul să-şi exprime poziţia, ceea ce au şi făcut sâmbătă. E bine că totul s-a desfăşurat în cadru legal”, mai scrie preşedintele rus.
Opoziţia rusă a contestat victoria Rusiei Unite la alegerile pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal, pe ale cărui liste Medvedev a figurat pe prima poziţie, în cursul unei manifestaţii la o scară nemaivăzută în Rusia de la venirea la putere în 2000 a lui Vladimir Putin, actualul premier rus şi liderul Rusiei Unite.
Participanţii la manifestaţia din ajun din piaţa Bolotnaia din Moscova au avansat cinci cerinţe faţă de autorităţi: demiterea preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Vladimir Ciurov şi investigarea activităţilor sale; anularea rezultatelor alegerilor parlamentare din 4 decembrie şi organizarea unui nou scrutin corect; investigarea tuturor sesizărilor de fraudă şi falsificare a alegerilor de acum o săptămână în fiecare circumscripţie; modificarea legii cu privire la înregistrarea partidelor politice, ceea ce va permite înregistrarea tuturor partidelor de opoziţie.
Conform unor estimări, la acţiunea de protest din piaţa Bolotnaia din Moscova au participat sâmbătă între 25.000, potrivit poliţiei, şi 50.000-80.000 de persoane, potrivit opoziţiei. „Redaţi alegerile ţării!”, ” Cerem renumărarea voturilor!”, „Rusia fără Putin”, se putea citi pe pe pancartele agitate de manifestanţi.

1 răspunde
  1. florin
    florin says:

    bravo Vladimir Putin.tot respectul.alegerea ta in mama Rusie arata ca BUNUL DUMNEZEU nu si-a intors fata de la Ortodocsi.Ma rog sa se mai nasca multi oameni ca tine in aceasta lume.Un semn ca BUNUL si INDURATUL DUMNEZEU ne mai tine.Multa sanatate Vladimir Putin.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *