Medicamentele din penitenciar ii fac rau Iuliei Timosenko

, ,
 

Timosenko inchisoareIulia Timoşenko şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori, săptămâna trecută, după ce luase medicamente prescrise de medicii din penitenciar, anunţă partidul său.
Iulia Timoşenko, transferată la sfârşitul lunii decembrie în penitenciarul de la Harkiv (est), “a leşinat imediat după luarea medicamentelor” prescrise de medicii penitenciarului, a declarat Oleksandr Turcinov, vicepremierul formaţiunii. Într-un interval de două ore, Timoşenko a leşinat de mai multe ori, susţine el, explicând că totul s-a întâmplat din cauza medicamentelor şi că tensiunea arterială a liderei opoziţiei era extrem de scăzută.
Incidentele au avut loc pe 6 ianuarie, dar au fost dezvăluite abia marţi. “Liderii acestei ţări încearcă să o elimine fizic pe Iulia Timoşenko”, a spus politicianul ucrainean. Biroul de presă al penitenciarului nu a făcut niciun comentariu oficial.
Aleksandr Timoşenko, soţul fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, a primit azil politic în Cehia. De aemenea, joi, peste 100 de simpatizanţi ai Iuliei Timoşenko s-au adunat în faţa penitenciarului Harkiv pentru a cere eliberarea fostului premier, transmite Mediafax. Manifestanţii, o parte veniţi de la Kiev, s-au adunat în faţa penitenciarului având steaguri şi portrete ale Iuliei Timoşenko. “Eliberaţi-o pe Iulia!”, au scandat manifestanţii în faţa celor circa 30 de poliţişti mobilizaţi în faţa închisorii.
Fiica Iuliei Timoşenko a vizitat-o joi la închisoare pentru prima dată după mutarea în acest penitenciar, pe 30 decembrie. Apărarea a depus recurs la Parchetul General faţă de transferul Iuliei Timoşenko în penitenciarul de la Harkiv, situat la 480 de kilometri de Kiev.
Iulia Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru încheierea, în calitatea de prim-ministru, a unor acorduri în domeniul gazelor cu Rusia considerate dezavantajoase pentru Ucraina.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *