Meciul Chirtoaca-Dodon intra in linie dreapta cu noi oferte electorale

, , , ,
 
 

 

chirtoaca_dodon 572

Intrati in ultima saptamana dinaintea deznodamantului pentru preluarea Primariei Chisinaului, cei doi candidati – liberalul Dorin Chirtoaca si comunistul Igor Dodon – au scos luni armamentul greu din dotare cu care spera sa ii cucereasca pe locuitorii Capitalei de peste Prut. Candidatul liberalilor la functia de primar, Dorin Chirtoaca a prezentat luni prioritatile pentru urmatorii patru ani in domeniile sanatatii si protectiei sociale din municipiul Chisinau. Acesta nu a ezitat sa se refere la rezultatele obtinute in timpul primului sau mandat. Cresterea cu 30 la suta a alocatiilor pentru suburbii, renovarea parcului auto, utilizarea tehnologiilor noi de iluminat, reabilitarea completa si constructia retelelor de apeduct si canalizare, continuarea programului de mansardare si izolare termica a blocurilor sunt doar cateva dintre obiectivele pe care si le-a propus Chirtoaca. De asemenea, acesta a asigurat ca in cazul in care va redeveni primar, compensatiile la caldura si transport vor fi mentinute, iar programele de dotare cu utilaj a institutiilor medicale din municipiu vor continua. in ce priveste rezultatele atinse, Chirtoaca a subliniat ca pentru prima data in ultimii 20 de ani, Primaria Chisinau nu mai traieste pe datorie. Evacuarea namolului de la statia de epurare, reconstructia lacului Valea Morilor, procurarea celor 102 troleibuze noi au fost realizate in conditii “foarte grele”, cand bugetul municipal era in continua scadere.

 

Solutii putine

In replica, contracandidatul comunist Igor Dodon si-a prezentat la randul sau oferta pentru suburbiile Chisinaului, terenul unde a pierdut avansul din primul tur impotriva lui Chirtoaca. Astfel, candidatul comunist promite lansarea unei linii de troleibuz in Stauceni, la Bacioi – conectarea la retele de apa, Ciorescu – constructia statiei de epurare, Budesti – constructia capitala a drumurilor. “La Colonita, in satul de bastina a unor politicieni radicali, vom repara Casa de Cultura. Nici aceasta localitate nu merita asa primar, pe care il ofera Chirtoaca si unchiul sau”, a mentionat Dodon. Totodata, candidatul PCRM declara ca va crea cinci zone economice libere in suburbii, aceste localitati fiind baza asigurarii cu produse agroalimentare. Portalul Unimedia.md aminteste ca, potrivit datelor CEC, in Capitala majoritatea voturilor i-au revenit candidatului PCRM, Igor Dodon, care a acumulat 52,15% din sufragii. in suburbii a castigat detasat candidatul PL, Dorin Chirtoaca cu – 59,42% din voturi.

Lupta se muta la tribunal

Dupa prezentarea ofertelor electorale, Chirtoaca a depus luni un demers la Procuratura Generala prin care solicita tragerea la raspundere a comunistului Igor Dodon, care ar fi falsificat datele din Monitorul Oficial al Romaniei. “il acuz public pe Igor Dodon de comiterea infractiunii de falsificare, denunt fals facut autoritatii publice de stat si cer tragerea la raspundere a acestuia conform Codului Penal”, a enuntat candidatul liberal. Chirtoaca a mai declarat ca va cere prejudicii morale si o despagubire de 12,5 milioane euro, contravaloarea a 100 de troleibuze noi. Dodon a mentionat la randul sau in cadrul unei conferinte de presa ca saptamana trecuta a depus la Parlament o interpelare de deputat privind 5 cazuri de coruptie si trafic de influenta in care ar fi implicat Chirtoaca, care acum incearca sa sustraga atentia si sa taca despre celelate cazuri. “Pana la urma cel care incearca sa faca show-uri ramane la nivelul de showman”, a mai spus candidatul PCRM.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *