Marina militară română, misiune în Mediterana

de | mai 8, 2023 | Știri | 0 comentarii

Fregata „Regele Ferdinand” a acostat duminică, 7 mai, în portul militar Souda din Insula Creta, după ce vineri, 5 mai, a plecat din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED IRINI, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie, relatează situl Forțelor Navale Române. Nava militară a Forțelor Navale Române execută această […]
Foto: Forțele Navale Române

Foto: Forțele Navale Române

Fregata „Regele Ferdinand” a acostat duminică, 7 mai, în portul militar Souda din Insula Creta, după ce vineri, 5 mai, a plecat din portul militar Constanța, pentru a participa la Operația EUNAVFOR MED IRINI, în Marea Mediterană, până la jumătatea lunii iunie, relatează situl Forțelor Navale Române. Nava militară a Forțelor Navale Române execută această escală în vederea integrării în gruparea navală a operației desfășurate de Uniunea Europeană.

Odată ajunși în portul militar Souda, marinarii militari, piloții navali și echipa de inspecție de la fregata „Regele Ferdinand” vor participa, în perioada următoare, la o serie de cursuri și antrenamente specifice Operației EUNAVFOR MED IRINI, la sediul NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre) din Souda, împreună cu partenerii străini integrați în gruparea navală a operației. Scopul acestor activități teoretice și practice este de a consolida cunoștințele despre misiune și de a dezvolta interoperabilitatea dintre forțele participante.

Pentru Forțele Navale Române, participarea la Operația IRINI nu reprezintă o premieră, marinarii militari români fiind la cea de-a doua integrare, prima fiind în perioada octombrie-decembrie 2021, cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Obiectivul principal al Operației Uniunii Europene îl reprezintă asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții ale navelor suspecte din bazinul mediteranean.

Share our work

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *